Heeft u uw bedrijfsuitje al gepland? Wij wel!

Veel bedrijven organiseren in het voorjaar vaak hun eerste teambuildingdag, brainstormsessie of ander bedrijfsuitje om de koers voor de komende periode te bepalen en de onderlinge band te versterken. Vaak wordt er bij deze bedrijfsuitjes een activiteit georganiseerd waarbij uw medewerkers net iets anders dan anders gaan doen. Abseilen, raften, quad-racen, het kan allemaal. Veel bedrijven vergeten dit vaak bij ons te melden, waardoor er onnodig risico’s ontstaan. Daarom adviseren wij u altijd om ons op de hoogte te stellen van uw bedrijfsuitje.

 

Waarom adviseren wij u om ons te informeren over bedrijfsuitjes?
Veel bedrijven realiseren zich niet dat zij als werkgever aansprakelijk zijn voor ongevallen van hun medewerkers. Doordat er in het verleden nare ongelukken zijn gebeurd tijdens bedrijfsuitjes, is vast komen te staan (door uitspraken van de rechter) dat u ook tijdens een bedrijfsuitje als werkgever aansprakelijk blijft voor schade die uw medewerkers onverhoopt aan een ander toebrengen of de schade die zij zelf oplopen. Om ervoor te zorgen dat uw aansprakelijkheid goed is afgedekt, is het verstandig een bedrijfsuitje ver van tevoren aan ons door te geven.

 

Worden bedrijfsuitjes dan niet standaard verzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenpolis?
Juist om dit te onderzoeken adviseren wij u om een uitje aan te melden. De aansprakelijkheidsverzekering geeft vaak standaard uitsluitingen voor schade die door opzet, met toestemming van betrokkene of roekeloos handelen zijn veroorzaakt. Zeker bij bedrijfsuitjes waar uitdagende opdrachten – al dan niet samen met een goede borrel – centraal staan, is het beter dit aan te melden. Vaak bevestigen verzekeraars dan kosteloos dekking of kunnen we u tijdig anders adviseren. Ook op de ongevallenverzekering is een aantal uitsluitingen van toepassing voor gevaarlijke sporten en risico verhogende activiteiten. Het zou vervelend zijn als uw medewerkers daar bij schade pas achter komen.

 

Wij adviseren u bedrijfsuitjes tijdig te melden zodat u:

 

  • Zorgt dat uw aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt tegen uw aansprakelijkheid als werkgever;
  • Zorgt dat uw medewerker in geval van een ongeval in ieder geval financieel geen zorgen heeft door de uitkering op de ongevallenverzekering.

Graag zien we de melding van uw bedrijfsuitje tegemoet. Wellicht doen wij nog inspiratie op voor ons uitje!