Gaan cybercriminelen wel eens met vakantie? U wel!

Tijdens de zomerperiode zijn veel medewerkers met vakantie. Dit betekent dat de achterblijvende medewerkers vaak meer taken moeten doen en dat tijdelijke medewerkers wellicht komen ondersteunen. Ook ontstaat op kantoor vaak een vakantiesfeer. Helaas weten cybercriminelen dit ook maar al te goed.

 

De zomerperiode is een prachtige periode om mensen per mail te verleiden, immers de kans dat u een mail krijgt van een collega waar u eigenlijk nooit mail van verwacht of de CEO die vanaf zijn vakantieadres mailt dat je ‘even’ een betaling moet regelen lijken ineens minder onverwacht. Daarnaast blijkt dat een groot aantal fraudegevallen intern wordt gepleegd en dat tijdens de vakantieperiode de criminaliteit onder personeel toeneemt. Het is dus des te makkelijker om als uitzendkracht bij een bedrijf binnen te komen en zo gevoelige informatie te bemachtigen of de IT te verstoren.

 

Zelf kunt u veel doen om deze narigheid tegen te gaan. Zo kunt u goede protocollen opstellen over toegang van tijdelijke medewerkers. Een ander adequaat preventiemiddel is het vooraf communiceren over taken die in de zomer moeten gebeuren en het maken van afspraken over het verwerken van onverwachte verzoeken of spoedvragen. Toch is niet alle digitale ellende te voorkomen. Een goede cybercrimeverzekering biedt dan uitkomst.

 

Wij adviseren u dan ook:

 

  • Zelf tijdens de vakantie aan preventie te doen door actief beleid te voeren;
  • Een goede cybercrimeverzekering te sluiten, zodat de gevolgen van eventuele internetcriminaliteit worden opgevangen.

Uiteraard adviseren wij u ook graag over preventie en een goede cybercrimeverzekering als u contact met ons opneemt. Bel of mail ons voor informatie op maat: