Bereidt u voor op bedrijfsstilstand

Met een inventarisverzekering en – indien nodig – een opstalverzekering zijn uw bezittingen verzekerd tegen schade. Dat is vaak een geruststellende gedachte en een eerste stap op weg naar risicobeheersing als uw bedrijf stil komt te staan door een calamiteit.

 

Vaak blijkt bij calamiteiten, zoals bijvoorbeeld een brand, dat de daadwerkelijke schade veroorzaakt wordt door de wegvallende omzet terwijl vaste kosten (zoals personeelskosten, leveranciersafspraken of huurlasten) door blijven lopen. U kunt daarvoor uiteraard zelf een reservering aanleggen, maar dat is duur en zonde van het kapitaal – helemaal nu u bij de bank niet of nauwelijks rente ontvangt. Graag leggen wij u uit hoe een bedrijfsschadeverzekering u kan behoeden voor liquiditeitsproblemen na een calamiteit.

 

Een andere factor die vreemd genoeg vaak vergeten wordt als het over bedrijfsstilstand gaat is de continuïteit van uw orderportefeuille. Uw klanten rekenen vaak op uw producten en diensten. Wanneer deze niet meer geleverd kunnen worden zullen zij, zeker wanneer deze periode langer duurt, kiezen voor uw concurrent. Vraag is of u ze, als u dan weer in bedrijf bent, kunt terughalen en of zij dit nog willen.

 

Wij adviseren u vooraf te inventariseren wat de gevolgen voor uw klanten zijn als er door een calamiteit geen service verleend kan worden en hoe u ervoor kunt zorgen ze juist dan te behouden. Wanneer er snel extra kosten gemaakt moeten worden om bijvoorbeeld een alternatieve locatie te huren, zaken van de concurrent te gebruiken of toeslagen moet betalen voor een spoedproductie, een reconstructieverzekering biedt dan uitkomst om uw cash flow te beschermen. Wij adviseren u dan ook:

 

  • Te overwegen hoe u uw kosten kunt betalen als er door een calamiteit geen inkomsten te verwachten zijn;
  • Hoe u de kosten voor behoud of her-acquisitie van uw klanten wil financieren.

Graag gaan wij met u in gesprek over de mogelijkheden die een bedrijfsschade- en/of reconstructieverzekering op dat moment kunnen bieden.