Verzekeringen en klimaat

Hoe klimaatbestendig is uw verzekeringspakket?

Heeft u de beelden van de totaal verwoeste huizen na de orkanen in Amerika ook gezien? Mensen zijn radeloos en reddeloos verloren. Het veilige huis is letterlijk weggewaaid en het leed is niet te overzien. Gelukkig zitten wij in Nederland, verzuchten veel mensen dan. Toch bedriegt de schijn. Ook in Nederland komt namelijk meer extreem weer voor. Zo kennen we in Nederland aardbevingen, windhozen, hagelstormen en overstromingen.

 

Onderzoek van verzekeraars heeft uitgewezen dat schade door extreme weersomstandigheden de komende jaren en decennia in Nederland zal toenemen. Misschien een goed moment voor u om eens stil te staan bij uw klimaatbestendigheid. Deze keer geen milieuverantwoorde tips of duurzame tips maar de vraag of uw verzekering wel uitkeert bij schade als gevolg van extreem weer.

 

Een andere tendens is dat in het buitenland steeds vaker klimaatbestendig gebouwd moet worden. Ook hier geen spannende milieutips, maar voorschriften over welke kracht op de schaal van richter een huis moet kunnen doorstaan bij een aardbeving. Hoe hoog moet het water staan voordat de muren het begeven? Het is goed om bij nieuwbouw alvast op die manier naar klimaatbestendigheid te kijken. Dit geeft u een gerust gevoel en wij kunnen vaak korting bij verzekeraars bedingen.

Kortom, tijd om een gunstig klimaat voor uw verzekeringen te scheppen.

 

Wij adviseren u dan ook:

  • Bij nieuwbouw of ingrijpende renovatie alvast in te spelen op te verwachten extremiteiten in het weer. In overleg met uw aannemer en architect zijn er genoeg voorzorgen mogelijk;
  • Uw verzekeringspakket te onderzoeken op de dekking bij schade die ontstaat door extreem weer. Zeker veel polissen die via internet gesloten worden bieden op dat punt beperkte dekking.

Staat uw gezicht op onweer als u aan verzekeringen denkt? Dan analyseren wij graag uw verzekeringen voor u als u contact met ons opneemt. Een mooie gelegenheid om direct eventuele andere vragen te bespreken. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak?