Mogelijkheden om uw hypotheek nog betaalbaarder te maken.

Haast iedere huizenbezitter weet dat de hypotheekrente historisch laag is geweest en dat deze ontwikkeling langzaam stagneert. Het lijkt nu de tijd om keuzes te maken over hoe u ook op lange termijn wilt profiteren van een zo gunstig mogelijke hypotheekrente.

 

Loont het vastzetten van uw hypotheekrente?
Toen de hypotheekrente daalde en bleef dalen stonden veel huiseigenaren voor de keuze wat te doen met hun hypotheek. Was het goedkoper om een variabele rente vast te zetten of de boete te accepteren voor oversluiting naar een hypotheek met een lagere rente? Veel mensen besloten af te wachten en zagen die keuze beloond met een verdere daling van de rente en daarmee hun maandlasten. Inmiddels is er iets veranderd. De rente daalt minder en lijkt zich te stabiliseren. Daarnaast verwachten specialisten dat renteverhogingen te verwachten zijn door de ontwikkelingen in Amerika en uiteraard ook de komende verkiezingen in Nederland. In plaats van afwachten adviseren wij nu een keuze voor structurele lagere lasten.

 

Wat doet u met uw spaar- of beleggingshypotheek als u een nieuw huis wilt kopen?
De huizenprijzen zijn sterk gestegen en veel mensen proberen nu winst te halen door hun huis te verkopen en een nieuw huis terug te kopen. De bestaande hypotheek kan hierbij een beletsel zijn. In 2017 biedt de belastingwet in veel gevallen de mogelijkheid aan tweeverdieners om de spaar- of beleggingshypotheek belastingvrij af te kopen. Een mooi extra voordeel om te gebruiken als u uw nieuwe droomhuis gaat kopen.

 

Wij adviseren u dan ook om uw hypotheek goed te inventariseren en:

 

  • Te beslissen of u de huidige, nog lage, rente vast wilt zetten om ook op langere termijn de gevolgen van een eventuele stijging tegen te gaan;
  • Bij de aankoop van een nieuw huis te overwegen of het interessant is om de bestaande spaar- of beleggingshypotheek af te kopen.

Uiteraard zijn wij u in beide gevallen graag van dienst met actuele rekenmethoden en een juist advies.