Lijfrenteverzekering afsluiten: vooral nu extra voordelig

Twijfelt u ook wat u moet doen met uw vermogen? Veel mensen die vermogen hebben zien op tegen de 4% rendementsheffing die zij van de fiscus moeten betalen over hun vermogen. Dit omdat in de praktijk die 4% helemaal niet gehaald wordt. Daarbij maken veel mensen zich zorgen over hun pensioen. Hebben zij genoeg geld om later van te leven? Wat blijft er over van de AOW en bedrijfspensioen? Als u ook dit soort vragen heeft nodigen we u graag uit om over de mogelijkheden van een lijfrente te praten.

 

Wat is een lijfrente?
Een lijfrente is een verzekering of spaarrekening waarop u maandelijks een vooraf afgesproken bedrag inlegt. Afhankelijk van de vorm van de lijfrente (garantie- of beleggingslijfrente) is uw uitkering wel of niet gegarandeerd. Dit geld legt u in tot een vooraf afgesproken einddatum. Op de einddatum wordt het kapitaal dat u heeft opgebouwd uitgekeerd. Dit kapitaal moet u besteden aan een pensioenvoorziening die u maandelijks een uitkering doet.

 

Waarom is het juist nu voordelig om een lijfrente te nemen?
Allereerst mag u de kosten van de lijfrente (onder voorwaarden) aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Met het ingelegde kapitaal zorgt u dus voor een aftrekpost in plaats van een kostenpost van 4%. Daarnaast is de rente nu historisch laag en is het ongunstig om op deze rente pensioen in te kopen. Door dat moment uit te stellen tot u de lijfrente uitgekeerd krijgt is de kans groot dat u van een hogere lijfrente profiteert.

 

Wij adviseren u nu een lijfrente te overwegen zodat u:

 

  • Nu profiteert van belastingaftrek in plaats van dat u moet betalen door de vermogensrendementsheffing;
  • Uw pensioenvoorziening nu niet nadelig be├»nvloedt wordt door de lage rente.

Graag nodigen wij u uit om met ons van gedachten te wisselen. Bel of mail ons voor informatie op maat: