Lijdt u schade? Wij denken graag mee!

Ook als u schade lijdt staan wij graag voor u klaar. Naast het adviseren over nieuwe verzekeringen of aanpassingen aan uw polissen behandelen we vaak schades.Wanneer u verzekerd bent kunnen wij de schade voor u laten vergoeden door de verzekeraar. Soms kunt u ook schade lijden zonder verzekerd te zijn. Ook in die gevallen loont het de moeite om toch met ons te overleggen. Graag informeren we u over twee ‘vergeten’ schadeposten: de belasting en de gedeelde schuld in het verkeer.

 

Als u na schade een grotere uitkering krijgt, bijvoorbeeld in geval van letselschade, dan wordt deze uitkering fiscaal gezien als een deel van uw vermogen waar u belasting over moet betalen. Deze te betalen belasting gaat van uw uitkering af. Daarmee krijgt u eigenlijk minder dan waar u recht op heeft. Recent heeft staatssecretaris Van Rijn laten weten dat verzekeraars als onderdeel van de schadevergoeding ook de extra te betalen belasting moeten vergoeden.

 

Een ander aspect bij schade is de gedeelde aansprakelijkheid. Dit zien we vaak in het verkeer waar de automobilist automatisch gedeeltelijk aansprakelijk is bij een aanrijding met een zwakke verkeersdeelnemer (bijvoorbeeld een fietser). Als u als automobilist letselschade heeft en gedeeltelijk aansprakelijk bent op grond van de wet kunt u, als u een schadeverzekering inzittenden heeft, het resterende deel claimen op deze schadeverzekering inzittenden. Wij adviseren u dan ook:

 

  • Bij het claimen van letselschade ook de te betalen extra belasting te berekenen en te (laten) claimen;
  • In geval van wettelijke verkeersaansprakelijkheid uw resterende schade proberen te claimen onder uw schadeverzekering inzittenden (SVI).

Uiteraard adviseren wij u ook graag bij schade als u contact met ons opneemt.