Heeft of krijgt uw zoon of dochter scooter?

Kinderen kijken vaak uit naar hun 16e jaar. Eindelijk de kans om hun fiets in te ruilen voor een mooie brommer of scooter. Nadat de laatste rapporten zijn verzilverd voor het bromfietscertificaat of scooterrijbewijs en het spaargeld is aangesproken, is het moment daar, de fonkelnieuwe aanwinst staat te wachten op het eerste ritje.

 

Heeft u een goede verzekering gesloten?
In alle spanning kan een verzekering dan wel eens vergeten worden, maar dat is onverstandig. Zo is het wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten voor ongelukken die door de schuld van uw zoon of dochter gebeuren. Geen overbodige luxe, want het spreekwoord zegt niet voor niets dat alle begin moeilijk is. Daarnaast zou het zonde zijn als de brommer of scooter beschadigd of gestolen wordt. Zeker wanneer het apparaat nieuw is betekent dit, naast alle verdriet, ook financieel vaak een behoorlijke tegenvaller. Onze verzekeringsoplossingen kunnen dit voorkomen.

 

Is uw kind nog geen 18, pleeg dan geen ongewilde verzekeringsfraude!
In Nederland kan men pas een verzekering afsluiten wanneer men 18 jaar of ouder is. Toch moeten brommers en scooters wettelijk verplicht verzekerd zijn, ook wanneer uw kind nog geen 18 is. Om dit op te lossen zetten veel ouders de verzekering op hun naam en laten zij hun zoon of dochter er vervolgens mee rijden. Dit is niet verstandig aangezien de kinderen dan geen no-claimkorting opbouwen. Daarnaast is deze opgave niet conform de werkelijkheid, omdat het kind rijdt. Veel verzekeraars zien het op naam van de ouders dan ook als een (poging tot) fraude. Wij bieden u graag een goede oplossing die zorgt dat u geen fraude pleegt en uw kinderen toch aan de wet voldoen.

 

Zodra de brommer of scooter in zicht is adviseren wij u:

 

  • De juiste (verplichte) verzekeringen te sluiten voordat het voertuig voor het eerst de weg op gaat;
  • In geval van een bestuurder die nog geen 18 is erg alert te zijn op ongewilde fraude.

Uiteraard kunt u ons ook informeren zodra het vervoermiddel in zicht is, wij adviseren u dan graag!