Een nieuw jaar, een nieuw gezin.

Rond de feestdagen verandert er veel in een gezin. In veel gevallen is het samenzijn zo gezellig dat mensen besluiten in het nieuwe jaar de stap te zetten en samen te gaan wonen en in andere gevallen besluiten mensen juist om alleen verder te gaan in het nieuwe jaar. Op dit soort momenten moet er veel worden geregeld en de verzekeringen schieten er dan wel eens bij in. Wij nemen die zorg graag voor u weg.

 

Uw aansprakelijkheidsverzekering, samen of alleen?
Bijna iedereen heeft zich wel verzekerd tegen aansprakelijkheid. Er zijn twee verzekeringen, namelijk die voor alleenstaanden en voor gezinnen. Vaak is een verzekering voor alleenstaanden goedkoper dan die voor gezinnen. Wanneer u samen gaat is een gezinsdekking vaak weer goedkoper dan twee aparte verzekeringen. Graag adviseren wij u wat in uw situatie de beste keuze is.

 

Uw gezin verandert en uw inboedel ook. Laat uw inboedelverzekering mee veranderen.
Een andere gezinssituatie betekent ook iets voor de inboedel. Wellicht gaat u spullen van u en uw partner samen voegen of besluit u alles nieuw te kopen om samen een nieuwe start te maken. Ook kan u juist een deel van de gezamenlijke inboedel meenemen om uw eigen plekje in te richten. Allerlei situaties die van invloed zijn op uw inboedelverzekering. Daarnaast kent een inboedelverzekering ook een risico-adres. Dit is het verzekerde adres waar de verzekerde inboedel hoort te zijn. Als u verhuist is uw inboedel vaak niet meer op dat adres. Het is dan van belang om de adreswijziging door te geven.

 

Als uw gezinssamenstelling verandert heeft dit dus gevolgen voor uw verzekeringen. Wij adviseren dan ook veranderingen in gezinssamenstelling aan ons door te geven. Let daarbij op:

 

  • De gewijzigde premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering als zich als gezin verzekert en niet meer als alleenstaande (of andersom);
  • Een goede aansluiting van de dekking van uw inboedelverzekering die rekening houdt met het juiste adres en de juiste waarde van uw nieuwe inboedel.

Uiteraard kan een wijziging in uw gezinssamenstelling meer gevolgen voor verzekeringen hebben. Wij informeren u hier graag over.