De zorgverzekering 2017: financieel verstandig kiezen

Het einde van het jaar nadert en net als elk jaar heeft u ook in 2017 de mogelijkheid om de juiste zorgverzekeraar te kiezen. Wij vertellen u graag hoe u premie kunt besparen en waar u op moet letten als u aanvullend verzekerd bent.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van mijn zorgverzekering voor 2017?
Uw zorgverzekering bestaat uit 2 delen, de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Voor de basisverzekering  bieden verzekeraars vaak hoge kortingen als u zich laat behandelen door specifieke (huis)artsen en apotheken. Als u ons aangeeft bij welke huisarts en apotheek u bent aangesloten adviseren wij u graag over de goedkoopste mogelijkheden.

 

Elke verzekeraar mag zelf bepalen of zij u accepteren voor dekking van een aanvullende verzekering. Als u een andere verzekeraar wilt en daar aanvullende verzekeringen wilt zal de verzekeraar bepalen of zij u willen accepteren. Zeker als u nu al kosten declareert onder de aanvullende verzekering is er een kans op afwijzing. Als u uw verzekering dan al heeft opgezegd worden de aanvullende kosten in 2017 niet meer vergoed en moet u die zelf betalen. Wacht dus altijd met het opzeggen van uw verzekering tot de nieuwe verzekeraar bevestigt dat zij u aanvullend willen verzekeren. Uiteraard houden wij daar rekening mee als u nu een offerte aanvraagt.

 

Onze tips:

  • Vraag offerte aan bij verzekeraars waar uw huisarts een overeenkomst mee heeft;
  • Zeg nooit uw aanvullende verzekering op voordat uw nieuwe verzekeraar dekking bevestigt.

Het blijkt, zorgverzekeringen blijven erg ingewikkeld. Neem daarom nu contact met ons op voor een goed advies.