Bent u al bezig met de vakantievoorbereidingen? Wij wel!

Nog even en het is weer zomervakantie. Lekker even uitrusten of juist actief een ander land verkennen. Natuurlijk is het erg vervelend als er juist dan iets zou gebeuren dat de vakantiepret bederft. Met een goede reisverzekering worden allerlei ongemakken voorkomen en kunt u snel weer genieten van uw vakantie.

 

Een van de belangrijkste voordelen van een goede reisverzekering is de helpdesk die je kunt benaderen. Mocht er iets mis gaan, dan staan zij u direct met raad en daad terzijde. Ook weten zij direct welke dokter of welk ziekenhuis eventueel nodig is, of hoe u aan medicijnen kunt komen als u die nodig heeft. Graag informeren we u over een goede reisverzekering en twee aspecten die altijd aandacht verdienen: de ziektekostenverzekering en de elektronica.

 

Zoals u ongetwijfeld weet is de regelgeving ten aanzien van roaming in Europa veranderd. Waar vakantie door de kosten van roaming gelijk een ‘digitale detox’ werd is dat dit jaar anders. De verleiding is dus groot om toch de Smartphone, Ipad en laptop mee te nemen. Met drie of vier personen betekent dit al snel zo’n twaalf apparaten. Veel reisverzekeringen kennen een maximum bedrag voor dekking van elektronica en ook voorwaarden voor het bewaren en opbergen tijdens de vakantie.

Ook ziektekosten in het buitenland zijn elk jaar voor veel mensen een domper op de vakantiepret. Vaak blijkt dat de ziektekostenverzekeraar eisen stelt ten aanzien van het ziekenhuis, de arts of de behandeling. Ook kan het zijn dat bepaalde kosten niet noodzakelijk genoeg zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

Wij adviseren u dan ook:

 

  • Uzelf vooraf goed op de hoogte te stellen van de bepalingen in uw reisverzekering over apparatuur/elektronica en daarop in te spelen;
  • Uw zorgverzekering en reisverzekering goed met elkaar te vergelijken zodat u weet wat u moet doen en kunt verwachten tijdens ziekte op vakantie.

Uiteraard adviseren wij u ook graag over een passende reisverzekering als u contact met ons opneemt. Bel of mail voor informatie op maat: