Verzuimkosten door werkstress lopen op

Verzuimkosten door werkstress lopen op

In Nederland lopen de kosten van loondoorbetaling wegens ziekteverzuim door werkstress op. In 2018 was het al 2,8 miljard euro en hadden bijna 1,3 miljoen werknemers burn-outklachten. De verwachting is dat deze cijfers verder stijgen. Wat kunt u doen, als werkgever, om zowel de klachten als de kosten te verminderen?

Zorgverzekering
Een goed middel om klachten en kosten te verminderen is het op een juiste manier inzetten van een collectieve zorgverzekering. Het voert hier te ver om precies uiteen te zetten wat zo’n verzekering voor u kan inhouden, maar ons kantoor staat u graag terzijde met uitgebreid en onafhankelijk advies.

Afspraken
Veel van werkstressgerelateerde klachten bij werknemers (45%) blijkt voort te komen uit het buiten werktijd meestal of altijd bereikbaar zijn via pc, maar vooral per smartphone. U zou uw werknemers dus ook kunnen helpen door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid buiten werktijd.

  • Het op een juiste manier inzetten van een collectieve zorgverzekering is een goed middel om werkstressgerelateerde klachten tegen te gaan.
  • U zou uw werknemers ook kunnen helpen door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid buiten werktijd.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.