Uw pensioen begint vandaag

Voor veel bedrijven is het vanzelfsprekend dat zij hun medewerkers een pensioen bieden. De kosten voor het pensioen worden echter steeds sneller steeds hoger. Daarom stellen bedrijven zich steeds vaker de vraag hoe zij de pensioenen van hun medewerkers kunnen blijven bekostigen. Aan de andere kant heeft de directeur-grootaandeelhouder (DGA) vaak ook een regeling om voor zijn eigen pensioen te sparen. Deze regeling staat onder druk omdat er te veel fiscaal voordeel in zit. Een eerste voorstel om deze regeling te versoberen is recent terug getrokken, maar een nieuw voorstel zal niet lang op zich laten wachten.

 

Om de pensioenen voor uw medewerkers betaalbaar te houden is vaak een stelselwijziging nodig en dat traject kost tijd en voorbereiding. Daarom adviseren wij om nu al het gesprek over de voortzetting van de bedrijfspensioenregeling voor volgend jaar met ons aan te gaan zodat u ruim de tijd heeft om deze voor te bereiden en vanaf volgend jaar rendabeler met uw pensioen om te gaan.

 

Daarbij adviseren wij u om, nu de regeling nog toegankelijk is, maximaal te profiteren van de huidige mogelijkheden voor het DGA-pensioen. Onze adviezen voor een beter pensioen zijn dan ook:

 

  • Begin nu al met de voorbereiding op de verlenging van uw bedrijfspensioenregeling voor volgend jaar;
  • Profiteer nu nog van de maximale voordelen van de regeling voor het DGA-pensioen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de te nemen stappen om zo efficiƫnt mogelijk met uw pensioen om te gaan.