Heeft uw onderneming het weer mee?

Veel bedrijven zijn voor het uitvoeren van hun activiteiten in meer of mindere mate afhankelijk van het weer. Aangezien niemand het gewenste weer kan bestellen is de gedachte vaak dat dit het risico van het vak is. In de praktijk blijkt dit mee te vallen. Een van de bekendste – en momenteel weer actuele – weertypen dat voor schade kan zorgen is hagel. Door de kracht van hagelstenen kunnen glazen overkappingen of kassen versplinteren en kan uw wagenpark opvallende gelijkenis vertonen met een poffertjespan.

 

Een nieuwer risico is de schade aan de zonnepanelen die steeds meer bedrijven plaatsen om energiezuinig te werken. Ook daar zien we regelmatig dat bij hevige hagel de gaten in de panelen worden geslagen. De meeste verzekeringen, zoals inventaris en opstal, sluiten hagelschade standaard uit terwijl ook voor de auto een aanvullende dekking moet zijn gesloten om hagelschade vergoed te krijgen. Wij adviseren u dan ook om:

 

  • Goed te inventariseren welke schade diverse weertypen zoals hagel, kunnen veroorzaken;
  • Tijdig uw uitbreidingen zoals glazen aanbouw of serre maar ook de waarde van uw zonnepanelen, aan ons door te geven zodat wij uw polissen actueel kunnen houden.

Graag bieden wij u de paraplu van een goede dekking om uw tegen hoofdbrekens door hagel te verzekeren.