Ruikt uw motor het voorjaar al?

We hebben het deze week weer van diverse kanten gehoord: het voorjaar hangt weer in de lucht. Hoewel sommige motorrijders in weer en wind van de vrijheid genieten, hebben veel andere motorrijders toch liever betere weersomstandigheden. Reikhalzend kijken zij uit naar het eerste toertochtje. Helaas is zo’n eerste motorweekend vaak in de krant te herleiden door een bericht over vele ongelukken. Een ongeluk op zichzelf is al vervelend, maar nog vervelender wordt het als u vergeten bent de verzekeringen op de goede manier te regelen; dat u naast de schrik van het ongeval ook letterlijk en figuurlijk de rekening gepresenteerd krijgt.

 

Waarom staat u stil bij het verzekeren van de motor?
Het is wettelijk verplicht om uw motor verzekerd te hebben tegen aansprakelijkheid voor schade die derden kunnen maken door een aanrijding. Veel mensen stallen de motor in de wintermaanden en schorsen dan de verzekering. Om te voorkomen dat u na een aanrijding een flinke financiële schuiver maakt, is het belangrijk de schorsing voor de eerste rit ongedaan te maken. Veel motorbezitters verzekeren ook de schade aan hun eigen motor door een cascoverzekering. Om verrassingen te voorkomen is het verstandig om te bezien of uw motor en toebehoren (zoals sloten) nog aan de eisen van verzekeraars voldoen en of een cascoverzekering financieel interessant is.

 

Wij adviseren u:

 

  • Controleer vóór het eerste tochtje of de motor tegen aansprakelijkheid verzekerd is en of u alle papieren (zoals het rijbewijs, kenteken of keuring) nog geldig zijn.
  • Als u een cascoverzekering heeft, heroverweeg dan of dit financieel nog interessant is en of u aan alle vereisten voldoet. Als u nog geen cascoverzekering heeft, is het het wellicht waard om deze verzekering wel af te sluiten.

Graag komen wij uw pronkstuk bewonderen en adviseren wij u vrijblijvend nader.