Saman & Compiet Financiële Diensten B.V.

Nieuwste berichten in onze App

Bieden op een woning: ga niet mee in de paniek
De woningmarkt in Nederland is al tijden een gekkenhuis, op een paar gebieden na. Vaak worden woningen te koop gezet met een ‘bieden-vanaf-prijs’. U kunt een bod doen en dat moet u maar zien of het hoog genoeg is. Het komt steeds meer voor dat halsoverkop geboden wordt zonder voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring, maar ga niet mee in de paniek.
Wat hebt u te besteden?
Wanneer u biedt zonder voorbehoud van financiering en u krijgt de zaak met de hypotheekverstrekker niet rond, dan kost u dat meestal 10 procent van de koopsom. Zorg er daarom voor dat u weet wat u te besteden hebt. Ons kantoor adviseert u graag en geeft daarnaast onafhankelijk raad bij het afsluiten van de voor u juiste hypotheek.
Informatie bij toekomstige buren
We noemden al het bieden zonder voorbehoud van bouwkundige keuring, om sneller in aanmerking te komen voor de woning die u graag wilt kopen. Bij relatief nieuwe of gerenoveerde woningen loopt u over het algemeen niet veel risico. Maar voor informatie aankloppen bij uw eventueel toekomstige buren kan natuurlijk geen kwaad. Ons kantoor geeft u graag persoonlijk uitgebreid advies.
 • Wanneer u biedt zonder voorbehoud van financiering en u krijgt de hypotheek niet rond, dan kost u dat meestal 10 procent van de koopsom.
 • Zorg er daarom voor dat u weet wat u te besteden hebt.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.
 
Met een veilig gevoel naar de sneeuw
Gaat u weer lekker naar de sneeuw, deze winter? Controleert u dan eens of hoe u er verzekeringstechnisch voor staat. Met een (doorlopende) reisverzekering bent u er nog niet, want wintersportdekking is daarin niet standaard. Tijdens de wintersport loopt u namelijk extra risico. Ons onafhankelijke kantoor vertelt u graag hoe u met een veilig gevoel op weg kunt.
Gipsvlucht
Wanneer u bijvoorbeeld een been breekt, is het prettig dat u gebruik kunt maken van een zogeheten gipsvlucht. Nog prettiger is het wanneer de kosten ervan door de verzekering worden gedekt en zorgen u uit handen worden genomen. Een gewone reisverzekering dekt die kosten niet. Dat geldt ook voor medische kosten tijdens de wintersport. In veel wintersportlanden is medische zorg duurder dan in Nederland.
Schade en diefstal
Wanneer u wintersportdekking hebt, betekent dit niet dat u alle risico’s mag nemen. Off-piste skiën kan bijvoorbeeld betekenen dat u alsnog zelf opdraait voor medische kosten. En dan uw spullen nog. Schade en diefstal liggen op de loer. Combineer daarom uw wintersportdekking met bagagedekking. Ook gehuurde spullen zijn dan verzekerd, mits u de juiste verzekering hebt afgesloten. Ons kantoor wijst u graag de weg.
 • Wintersportdekking is niet standaard in een (doorlopende) reisverzekering.
 • Dat geldt ook voor medische kosten tijdens de wintersport; de kosten daarvan kunnen hoog oplopen.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.
 
Diefstal uit bijgebouwen
Wat hebt u zoal in uw schuur of tuinhuis staan? En sluit u de boel altijd netjes af, met een deugdelijk slot? Veel mensen gaan hier nonchalant mee om. Wanneer u alleen een paar oude fietsen in de schuur hebt staan, of kussens in het tuinhuis, dan kunt u zich die nonchalance permitteren. Maar als er sprake is van duur gereedschap, wordt het al anders.
Inboedelverzekering
Per dag wordt er gemiddeld zeventig keer gestolen uit bijgebouwen (schuren, tuinhuizen, garages). Wanneer er sporen van inbraak zijn en u hebt een inboedelverzekering, dan bent u in de meeste gevallen gedekt. Maar niet in alle gevallen. Er zijn verzekeraars bij wie u moet kunnen aantonen dat bijvoorbeeld uw elektrische fiets(en) op slot stond(en) en dat het bijgebouw voorzien was van deugdelijke sloten.
Maximale bedragen
Daarnaast is er veel verschil in de maximale bedragen die verzekeraars uitkeren. Wat is nu voor u de beste verzekering? Voor onafhankelijk advies bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u niet teveel betaalt en dat uw schade correct wordt afgehandeld.
 • Wanneer er sporen van inbraak zijn en u hebt een inboedelverzekering, dan bent u in de meeste gevallen gedekt, maar er is veel verschil in de maximale uitkering.
 • Er zijn verzekeraars die extra eisen stellen aan beveiliging.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Waarom verzekeren maatwerk is


Een verzekering afsluiten is dankzij internet een fluitje van een cent. Zeker wanneer u niet al te veel werk maakt van premies en voorwaarden vergelijken. Vervolgens is het maar zeer de vraag of deze verzekering precies past bij uw behoeften, bij uw situatie. Dat merkt u pas wanneer u er een beroep op doet.
Fatsoenlijke afhandeling
Vaak blijkt dan dat verzekeren maatwerk is. Dat maatwerk wordt geleverd door uw verzekeringsadviseur. Ons kantoor staat voor u klaar met raad en daad. We sluiten de beste verzekeringen voor u af, met de beste prijs/kwaliteitverhouding. En wanneer u een beroep doet op zo’n verzekering, komen we op voor uw belangen. Wij weten wat u rechten zijn en zorgen voor een fatsoenlijke afhandeling van uw claim.
Niet oververzekerd
Wat ook zeker hoort bij ons vak, is ervoor zorgen dat u niet oververzekerd bent. Geen overlappende verzekeringen, geen te hoge verzekerde bedragen en te ruime dekkingen. Dat is immers zonde van het geld, uw geld. Over geld gesproken: ook wat betreft slim en verstandig financieel advies hebben wij een goede naam op te houden. Daarop komen we in latere berichtgeving graag terug.
 • Wij sluiten de beste verzekeringen voor u af, met de beste prijs/kwaliteitverhouding.
 • Wanneer u claimt, komen wij op voor uw belangen en zorgen voor een fatsoenlijke afhandeling.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat:
 
Vaak stellen verzekeraars eisen waaraan u moet voldoen voordat een claim wordt uitbetaald. Als u niet aan die eisen voldoet, krijgt u bij schade geen uitkering. Er kunnen echter situaties ontstaan waarin u gedeeltelijk aan de eisen van verzekeraar voldoet. Of u dan toch recht heeft op een uitkering blijkt uit een recente uitspraak van het KIFID. Wij zetten in dit advies de zaak op een rij.
 
Wat is er gebeurd?
Verzekerde heeft een reisverzekering gesloten. In de polisvoorwaarden staat dat verzekerde, bij diefstal van bagage uit de auto alleen schade vergoed krijgt als de bagage uit het zicht heeft opgeborgen. Van ‘uit het zicht’ is onder andere sprake wanneer de bagage niet van buitenaf zichtbaar is, bijvoorbeeld doordat zij in de kofferbak onder een rol hoes is geplaatst. In deze zaak had verzekerde een zak met kleding voor het autoraam gehangen en een rugtas onder een kledinghoes op de achterbank gelegd. Daarnaast had verzekerde een koffer in de kofferbak onder de rol hoes geplaatst. Terwijl hij de auto met bagage geparkeerd had, was de achterruit ingeslagen en waren koffer en rugzak meegenomen. Verzekeraar stelde dat de bagage niet conform voorwaarden uit het zicht lag en er daarom geen uitkering kon volgen. Verzekerde stelde dat de kleding, die in het zicht lag niet gestolen was. Ook stelde de verzekerde dat dieven met scan-apparatuur sowieso kunnen zien of er elektronica in de auto ligt (ook al is dat opgeborgen zoals verzekeraar wil) en dat er dus volledige vergoeding moest plaatsvinden.
 
Wat oordeelde het Kifid?
Het Kifid stelde dat verzekeraar mag bepalen onder welke voorwaarden hij dekking verleent. Of die voorwaarden relevant zijn, is niet meer aan de orde als verzekeraar deze accepteert. Dat er deels niet aan die voorwaarden is voldaan, staat vast. Voor dat deel hoeft verzekeraar dan ook niet uit te betalen. De schade aan de bagage die wel volgens de voorwaarden is opgeborgen, moet wel vergoed worden.
 
Gevolgen voor uw verzekering
Het is duidelijk dat als u voorwaarden accepteert, de verzekeraar deze ook – ongeacht relevantie - mag inroepen als u schade heeft. Het is dus van belang dat u de voorwaarden kent en zich daar zoveel mogelijk aan houdt. Als u zich deels aan de voorwaarden houdt en u kunt dat aantonen, heeft u - op grond van deze uitspraak - recht op vergoeding van het deel van de schade dat u lijdt, terwijl u aan de voorwaarden van verzekeraar voldoet.
 
Wij adviseren u dan ook:
 • Voor afsluiten van een verzekering goed te bestuderen wat de voorwaarden zijn en goed na te gaan of u daaraan kunt en wilt voldoen;
 • Bij schade aan te tonen dat u (in ieder geval voor een deel) aan de voorwaarde heeft voldaan.

 
Graag gaan wij met u in gesprek over de voorwaarden voor uitkering bij diverse verzekeringen en de wijze waarop u daaraan kunt voldoen. Ook ondersteunen we u graag bij discussies over schades. Neemt u contact met ons op? Wij gaan graag met u in gesprek.
Verzuimkosten door werkstress lopen op
In Nederland lopen de kosten van loondoorbetaling wegens ziekteverzuim door werkstress op. In 2018 was het al 2,8 miljard euro en hadden bijna 1,3 miljoen werknemers burn-outklachten. De verwachting is dat deze cijfers verder stijgen. Wat kunt u doen, als werkgever, om zowel de klachten als de kosten te verminderen?
Zorgverzekering
Een goed middel om klachten en kosten te verminderen is het op een juiste manier inzetten van een collectieve zorgverzekering. Het voert hier te ver om precies uiteen te zetten wat zo’n verzekering voor u kan inhouden, maar ons kantoor staat u graag terzijde met uitgebreid en onafhankelijk advies.
Afspraken
Veel van werkstressgerelateerde klachten bij werknemers (45%) blijkt voort te komen uit het buiten werktijd meestal of altijd bereikbaar zijn via pc, maar vooral per smartphone. U zou uw werknemers dus ook kunnen helpen door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid buiten werktijd.
 • Het op een juiste manier inzetten van een collectieve zorgverzekering is een goed middel om werkstressgerelateerde klachten tegen te gaan.
 • U zou uw werknemers ook kunnen helpen door duidelijke afspraken te maken over bereikbaarheid buiten werktijd.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.
Dekking tegen cybercrime
Wanneer een bedrijf door cybercriminelen wordt getroffen, bijvoorbeeld door het gebruik van gijzelsoftware, resulteert dat vaak in een grote schadepost. Helaas komt dit steeds vaker voor. De verzekeringswereld heeft altijd de vinger aan de pols van de tijdgeest, dus gaat daarin mee: ook tegen dit soort tegenslagen kunt u zich dekken. Ons kantoor staat voor u klaar, met raad en daad.
Reddingsboei
Wanneer uw bedrijf slachtoffer wordt van gijzelsoftware, is hieraan in een aantal  gevallen wat te doen door ict-specialisten. Wanneer ook zij machteloos staan, bent u de pineut. U bent dan ook gebaat bij goede beveiliging en sluitende werkafspraken. Wordt u desondanks slachtoffer, dan is een goede verzekering uw reddingsboei.
Voorwaarden
Met een goede verzekering bent u gedekt tegen privacy-aansprakelijkheid, dataverlies en afpersing. Verzekeringen stellen uiteraard voorwaarden aan de diverse manieren van beveiliging. Ons onafhankelijke kantoor bekijkt graag met u welke verzekering het beste bij uw bedrijf past. Ook zorgen wij voor adequate afhandeling voor het geval u een beroep moet doen op uw verzekeringen.
 • Met een goede verzekering bent u gedekt tegen privacy-aansprakelijkheid, dataverlies en afpersing.
 • Verzekeringen stellen uiteraard voorwaarden aan de diverse manieren van beveiliging.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.
Goed advies cruciaal bij aov

Wat geldt voor de meeste verzekeringen geldt zeker voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov): u bent gebaat bij deskundig, onafhankelijk advies en maatwerk. Ons kantoor levert dat; wij staan voor u klaar met raad en daad. Om te beginnen met een persoonlijk gesprek.
Uw situatie
Als ondernemer bent u natuurlijk bedreven in het nemen van beslissingen. En uiteraard kunt u via internet betrekkelijk snel een aov afsluiten. Hoewel wij niet twijfelen aan uw capaciteiten, is het dan maar de vraag of zo’n aov precies is toegesneden op uw situatie, uw omstandigheden. Ook is het de vraag of u niet meer betaalt dan nodig is.
Voorwaarden
Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het afsluiten van een aov: uw situatie (bijvoorbeeld leeftijd, gezondheid, zwaar werk of niet, te overbruggen periode) en de te betalen premie. Daar komt bij dat elke verzekeraar zijn eigen (uitsluitende) voorwaarden kent en dat er veel aanbieders zijn. Ons kantoor kent de weg in dit woud van (on)mogelijkheden. U bent goed in uw vak, wij in ons vak.
 • Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het afsluiten van een aov.
 • Daar komt bij dat er veel aanbieders zijn en dat elke verzekeraar zijn eigen (uitsluitende) voorwaarden kent.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Uw verzekeringsadviseur en de continuïteit van uw bedrijf


Veel van die risico’s die u als ondernemer loopt, zijn de moeite van het afdekken waard, met het oog op de continuïteit van uw onderneming. Dat afdekken kan met behulp van verzekeringen. Welke passen het beste bij uw onderneming? Een antwoord op deze vraag vindt u bij een goede verzekeringsadviseur. Ons kantoor staat voor u klaar.
Gedegen advies
Wij brengen alle risico’s, die uw onderneming loopt, nauwkeurig in kaart. Uiteindelijk beslist u uiteraard zelf welke risico’s u in welke mate wilt afdekken, maar het spreekt vanzelf dat wij u daarbij van gedegen advies voorzien. Vervolgens stellen we een verzekeringspakket samen dat perfect bij uw onderneming en uw wensen past. Op de diverse soorten verzekeringen komen wij in latere berichtgeving graag terug.
Extra zekerheid
Wanneer u een beroep moet doen op een verzekering, zijn wij uw aanspreekpunt. Wij zorgen ervoor dat uw claim fatsoenlijk wordt afgehandeld. Wij handelen uiteraard altijd in uw belang, ook bij het geven van advies. We zijn daartoe bovendien wettelijk verplicht: een extra zekerheid voor u. Dat geldt ook voor ons opleidingsniveau: aan wettelijke eisen gebonden. Kortom, we zijn uw vertrouwen waard.
 • U beslist uiteraard zelf welke risico’s u in welke mate wilt afdekken, maar het spreekt vanzelf dat wij u daarbij van gedegen advies voorzien.
 • Wij stellen een verzekeringspakket samen dat perfect bij uw onderneming en uw wensen past.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat:
 
Als er een ernstig ongeval gebeurt waarbij iemand om het leven komt of blijvend invalide raakt, leidt dit vaak tot een aansprakelijkstelling. Sinds 2019 kunnen naasten van een iemand die overlijdt of blijvend invalide raakt een claim indienen voor affectieschade. Dit brengt uiteraard een aantal extra verantwoordelijkheden met zich mee. Ook zijn er bepaalde consequenties voor verzekeringen. Wij zetten de hoofdzaken op een rij.
 
Affectieschade: wat is het?
Affectieschade is de immateriële schade die naasten van iemand die overlijdt of blijvend invalide raakt (minimaal 70% functionele invaliditeit) lijden doordat zij verdriet hebben, pijn en/of gemiste levensvreugde ervaren door wat hun naaste is overkomen. Als er iemand aansprakelijk is voor het ongeval, hebben zij een zelfstandig claimrecht op de aansprakelijke partij. Dit kan dus heel vaak, in geval van een arbeidsongeval, de werkgever zijn.
 
Wie mogen er affectieschade claimen en hoeveel mogen zij claimen?
De wetgever wil ‘Amerikaanse toestanden’ voorkomen, dus is zowel de groep mensen die mag claimen als het bedrag dat geclaimd mag worden in de wet vastgelegd. In onderstaande tabel ziet u een overzicht.

Gevolgen voor de verzekeringen
Allereerst heeft deze claim gevolgen voor uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, waarop deze aansprakelijkheid verzekerd moet zijn. Daarnaast moet een dergelijke dekking op de WA-dekking van uw motorrijtuigenverzekering en werkmaterieelverzekering worden toegepast. Daarnaast geldt, als u een eigen risico per aanspraak heeft op uw AVB-verzekering, dat u kans loopt extra eigen risico te moeten betalen bij schade.
 
Wij adviseren u dan ook:
 • Te beoordelen op welke polissen de aansprakelijkheid voor affectieschade moet worden verzekerd;
 • Te bezien of uw voorzieningen voor te betalen eigen risico(‘s) nog voldoende zijn.

 
Graag adviseren wij u over de mogelijkheden om affectieschade op de juiste wijze in te bedden in uw verzekerings- en risicomanagementstrategie. Neemt u contact met ons op? Wij bespreken het graag.

Download onze App

Vul in en ontvang een downloadlink.